Rhodes Windsurfing Academy
MAJOR SPONSORS OF RHODES WINDSURFING & KITESURFING ACADEMY

ΟΠΑΠ

HYUNDAI OXBOW

BOLLE Serious Protection
ΟΠΑΠ
Menu

Live Web Cam &
Weather Station
(Under Construction)

About Windsurfing & Kitesurfing Academy

Sports Tourism Greece ®
Since 2004. Tzimas - Petreas

Profiles

Be a member

Events

News

Surfwear Shops

Accommodation & Entertainment

Other Facilities & Sports

Tourism Info About
Rhodes Island

Tourism Info About
Ialisos City

Contact
All Located at:
Ferenikis Str. Trianda
Ialisos City 85101 Rhodes Island, Greece

TEL/FAX:
(+30)2241096380, 95928

GSM:
(+30)6944 428 428

Personal E-mail: achilleas@rwa.gr

Business E-mail:
info@rwa.gr


www.rka.gr


Links




  



  





 

Info about
Southern Aegean Region
(kiklades - Dodekanese) www.dreamislands.gr



www.sportsclubialisos.gr


Sponsors of RWA 2008:



 

Ρόδος 3 Ιουνίου 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ

Κάθε αρχική προσδοκία θα ξεπεράσει ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοσανίδας, κλάσης Formula, το οποίο θα διεξαχθεί στην παραλία της Ιαλυσού, μπροστά από το ξενοδοχείο "Forum Beach", με την ευγενική χορηγία των Ο.Τ.Ε. Α.Ε., HYUNDAI, OXBOW, BOLLE, WATER PARK RODOS, υπουργείο Τουρισμού, Ε.Ο.Τ., δήμος Ιαλυσού και την στήριξη των υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού, Τ.Ε.Δ.Κ.Δ., ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. Την τεχνική υποστήριξη έχει αναλάβει η "Rhodes Windsurfing Academy".
Στην εκκίνηση της Δευτέρας θα βρεθούν περισσότεροι από 140 ιστιοπλόοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στην αφρόκρεμα του αθλήματος, αφού έχουν αρκετές σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο πρωταθλητής κόσμου Μίκα Μπουζιάνις (ΗΠΑ), ο πρωταθλητής Ευρώπης, Βόιτεκ Μπζοζόφσκι (Πολωνία) και οι πάντα υπολογίσιμοι Στιβ Αλεν (Αυστραλία), Α. Γκονσάο (Αργεντινή), οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Μεγάλος συναγωνισμός αναμένεται να υπάρχει και στις γυναίκες, με τις Ντορότα Σταζέφσκα (Πολωνία) και Αλισον Σριβ (Αυστραλία) να διεκδικούν, όπως λένε τα προγνωστικά, την πρώτη θέση.
Σήμερα (Παρασκευή) έφθασε στη Ρόδο ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ιστιοσανίδας, ο Πασκάλ Μακά. Ο Γάλλος πρωταθλητής είναι ομοσπονδιακός τεχνικός στην ομάδα της χώρας του, ενώ θ' αγωνισθεί, τιμής ένεκεν, στην κατηγορία μάστερς. Στο νησί βρίσκονται επίσης οι εθνικές ομάδες της Εσθονίας, Λετονίας και Βελγίου.
Την πεποίθησή του ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία εξέφρασε ο δήμαρχος της Ιαλυσού, Στέργος Στάγκας. "Η πόλη Ολυμπιονικών είναι έτοιμη να αποδεχθεί το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός σε μια θέση προικισμένη από το Θεό, με τη φυσική θαλάσσια ομορφιά και τον λόφο της Φιλέρημου, ο οποίος δημιουργεί το θερμικό αεράκι, που φυσά ασταμάτητα επτά μήνες το χρόνο. Είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα, που μας έχει δώσει η διεθνής ομοσπονδία, μέχρι το 2008. Ευχαριστώ το υπουργείο Τουρισμού - ΕΟΤ, το οποίο είναι αρωγός στην προσπάθεια μας", τόνισε χαρακτηριστικά.
" Φωτογραφίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rwa.gr κάνοντας κλικ στα events και στην συνέχεια στο grand prix του 2004, στο Photo Album, όπως και στο ευρωπαϊκό του 2005.
" Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με θέματα Τύπου, αλλά και για την μετακίνησή σας στη Ρόδο, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δημήτρη Λουκάκη 6932 920908 και τον Αχιλλέα Τζίμα 6995 936495.


Ευχαριστούμε
Από το γραφείο τύπου της διοργάνωσης