Rhodes Windsurfing Academy
MAJOR SPONSORS OF RHODES WINDSURFING & KITESURFING ACADEMY

ΟΠΑΠ

HYUNDAI OXBOW

BOLLE Serious Protection
ΟΠΑΠ
Menu

Live Web Cam &
Weather Station
(Under Construction)

About Windsurfing & Kitesurfing Academy

Sports Tourism Greece ®
Since 2004. Tzimas - Petreas

Profiles

Be a member

Events

News

Surfwear Shops

Accommodation & Entertainment

Other Facilities & Sports

Tourism Info About
Rhodes Island

Tourism Info About
Ialisos City

Contact
All Located at:
Ferenikis Str. Trianda
Ialisos City 85101 Rhodes Island, Greece

TEL/FAX:
(+30)2241096380, 95928

GSM:
(+30)6944 428 428

Personal E-mail: achilleas@rwa.gr

Business E-mail:
info@rwa.gr


www.rka.gr


Links




  



  





 

Info about
Southern Aegean Region
(kiklades - Dodekanese) www.dreamislands.gr



www.sportsclubialisos.gr


Sponsors of RWA 2008:



 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5.6.2005

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ WINDSURFING ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ FORMULA

4-12 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΙΑΛΥΣΟΣ-ΡΟΔΟΣ

Με την συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο ξενοδοχείο Rodos Palace άνοιξε επίσημα η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Windsurfing της κλάσης Formula. Η συζήτηση ανέδειξε την μεγάλη ευκαιρία που δίνεται αλλά και την διάθεση που υπάρχει να καθιερωθεί η Ιαλυσός και η Ρόδος σε έναν σταθερό τουριστικό προορισμό των λάτρων του αθλήματος καθώς και την ανάγκη να αποτελέσουν παρόμοιες διοργανώσεις το ερέθισμα ώστε δοθεί επιτέλους ευρύτερα σάρκα και οστά στην πολυδιαφημισμένη φράση «αθλητικός τουρισμός». Όπως ειπώθηκε από τον δήμαρχο Ιαλυσού, Στέργο Στάγκα, τον εκπρόσωπο του δήμου Ροδίων και αντιπρόεδρο της ΤΕΔΚΔ, Στέλιο Ρηνιού, τον επιστημονικό τουριστικό σύμβουλο της R.W.A., Χρήστο Πετρέα καθώς και τον εκπρόσωπο της ΟΤΕ Α.Ε. (ένας από τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης), Ηλία Ευθυμίου, πρόκειται για ένα κομμάτι ανεκμετάλλευτο αλλά και ιδιαίτερα δυναμικό, οπότε θα πρέπει να αξιοποιηθεί, όπως συμφώνησε και ο εκπρόσωπος της εταιρίας οπτικών ειδών Bolle, Μηνάς Κόκκορης. Ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν οι εκπληκτικές φυσικές συνθήκες. Το τελευταίο δεν είναι δικό τους συμπέρασμα. Είναι η απόλυτη ομολογία τόσο του προέδρου της κλάσης Formula της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Κέρι Ουίλιαμς, όσο και των αθλητών από το εξωτερικό, που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου και επιβεβαίωσαν με την μαρτυρία τους πως η Ιαλυσός συνδυάζει όλα όσα χρειάζονται για να αγωνιστούν, να προπονηθούν και να περάσουν καλά στον ελεύθερο χρόνο τους. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί, πως στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου είχαν προσκληθεί ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ωστόσο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί, όπως και οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ. Η συμπαράστασή τους, όμως, είναι δεδομένη και υπερπολύτιμη για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το παρόν, έστω και μέσω επιστολής, έδωσε η Hyundai, η οποία επανέλαβε την πάγια απόφασή της να στηρίζει τις διοργανώσεις των δυναμικών αθλημάτων που έχουν καλή οργάνωση και που στηρίζονται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ πολύτιμη συμβολή είχε και ο κ. Στάθης Βασιλάκης με το Waterpark.

Ο Στέργος Στάγκας

Την απόλυτη υποστήριξη του Δήμου της Ιαλυσού στις διοργανώσεις του Windsurfing υπογράμμισε ο δήμαρχος της Ιαλυσού, Στέργος Στάγκας, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για επένδυση του Δήμου του στον Ναυταθλητισμό και στις διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς. Αφού περιέγραψε τα σημερινά δεδομένα της περιοχής σε σχέση με τον πληθυσμό της, την τουριστική αλλά και την φυσική της υποδομή και αφού έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή για να δείξει τις βαθύτατες αθλητικές ρίζες της Ιαλυσού (μίλησε για το γένος του Διαγόρα), ο Στέργος Στάγκας χαρακτήρισε ως μεγάλο στόχο την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού μέσα από την αξιοποίηση της εμπειρίας που κουβαλάει η Ιαλυσός από τις διοργανώσεις του Windsurfing (τις αναλαμβάνει από το 1992).

Στον δήμαρχο Ιαλυσού ανήκε και το κλείσιμο της αυλαίας της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, από την οποία βγήκε η είδηση πως στο τέλος Δεκεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία το νέο κολυμβητήριο της Ιαλυσού, το οποίο θα είναι ολυμπιακών διαστάσεων και θα επιδιωχθεί να μετατραπεί με την συνδρομή της Πολιτείας σε κλειστό (απαιτούνται περίπου 800 χιλιάδες Ευρώ). Είναι το θέμα στο οποίο θα προσπαθήσει να πείσει τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Κώστα Κουκοδήμο, ο οποίος έλαβε πρόσκληση να παραστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Formula και είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται από σήμερα στην Ρόδο! Κι αν για τον Κώστα Κουκοδήμο υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες, για τον Ολυμπιονίκη μας Νίκο Κακλαμανάκη δεν υπάρχει καμία, αφού έχει ήδη απαντήσει θετικά και θα έρθει στο νησί μας για να παρακολουθήσει την διοργάνωση!

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο Στέργος Στάγκας έκανε λόγο για πιθανότητες φιλοξενίας από την Ιαλυσό το 2006 του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αθλητικού Τουρισμού.

Κέρι Ουίλιαμς

Απόλυτα αντιπροσωπευτικά του μεγέθους και της σημασίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν τα λόγια του προέδρου της κλάσης Formula της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Κέρι Ουίλιαμς. Όπως τόνισε, η συμμετοχή των 140 αθλητών και αθλητριών είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού η ναι μεν η περσινή διοργάνωση της Ιταλίας συγκέντρωσε 160 αθλητές, όμως εκεί οι 40 ήταν ντόπιοι, οπότε ο μετριάστηκε ο διεθνής χαρακτήρας των αγώνων. Παράλληλα, Ο Κέρι Ουίλιαμς επανέλαβε πως ο αγώνας αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης, κάτι που αποτελεί άλλο ένα κίνητρο για συμμετοχή πολλών αθλητών κορυφαίου επιπέδου από χώρες τεσσάρων ηπείρων. Ο παράγοντας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι περισσότερο αθλητές ήρθαν ως μέλη οργανωμένων αποστολών με προπονητές και συνοδούς, ενώ έπλεκε το εγκώμιο της Ρόδου, αναδεικνύοντάς την σε πρώτο προορισμό στον κόσμο του Windsurfing. Όσο για την εικόνα που έχει αποκομίσει για τις φυσικές συνθήκες, μία και μόνο παρατήρηση ήταν αρκετή για να επιβεβαιώσει την μοναδικότητα της Ρόδου και της Ιαλυσού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο τόπος είναι ο μοναδικός στον κόσμο που η εκκίνηση ενός αγώνα μπορεί να γίνει σε προγραμματισμένη ώρα, κάτι που εξασφαλίσει το μελτέμι του Αιγαίου και η αρμονία στην οποία βρίσκεται με τα κύματα και με την φορά του ανέμου.

Ο Στέλιος Ρηνιού

Στην υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και από τους δέκα Δήμους του νησιού της Ρόδου μέσω της ΤΕΔΚΔ στάθηκε ο Στέλιος Ρηνιού, ο οποίος αφού προσδιόρισε ως μεγάλο στόχο την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, προέτρεψε τους αθλητές να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ρόδου.

Ο Χρήστος Πετρέας

Ο Χρήστος Πετρέας είναι από πέρσι ο υπεύθυνος για τον καταρτισμό του ερωτηματολογίου που μοιράζεται στους αθλητές και το χρησιμοποιεί για να καταγράψει τα στοιχεία τα οποία θα δώσουν τις κατευθύνσεις στον τομέα της αξιοποίησης της σχέσης του αθλητισμού και του τουρισμού. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χρήστου Πετρέα, φέτος θα καταρτιστεί και ένα δεύτερο ερωτηματολόγιο, το οποίο θα μοιραστεί στους επισκέπτες, ενώ συνολικά η τοποθέτησή του αποτέλεσε ουσιαστικά μία εμβάθυνση στον τομέα του αθλητικού τουρισμού και στον ρόλο τον οποίο διαδραματίζει.

Ο Ηλίας Ευθυμίου

Ο ΟΤΕ Α.Ε. ανέλαβε να μεταφέρει την εικόνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και ο εκπρόσωπός του, Ηλίας Ευθυμίου, εξήγησε πως απλά πρόκειται για κάτι που το αξίζει τόσο η διοργάνωση, όσο και το νησί της Ρόδου. Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να έρθει και να απολαύσει τον τόπο.

Ο Μηνάς Κόκκορης

Ως παλιός αθλητής του windsurfing, ο Μηνάς Κόκκορης δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από το άθλημα ούτε ως ο εκπρόσωπος της εταιρία οπτικών ειδών Bolle και η χορηγία της τελευταίας απλά καταδεικνύει την δυναμική της διοργάνωσης και το ενδιαφέρον με την οποία την αντιμετωπίζουν οι χορηγοί για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Πέρα από το επιχειρηματικό κομμάτι, όμως, πρόκειται για μία προσφορά στον αθλητισμό και ο Ηλίας Κόκκορης στάθηκε και σε αυτή, καλώντας τους πάντες να στηρίξουν την διοργάνωση για να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη.

Αχιλλέας Τζίμας

«Έχουμε τις φυσικές συνθήκες. Με απλές κινήσεις μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να έχουμε τουρισμό, αλλά και μπορούμε να μάθουμε τα παιδιά τι είναι ο αθλητισμός», ήταν το πνεύμα της τοποθέτησης του τεχνικού διευθυντή της διοργάνωσης και ιδρυτή της R.W.A., Αχιλλέα Τζίμα, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά στην τεχνογνωσία που απέκτησε η Ιαλυσός μέσα από τις διοργανώσεις των προηγούμενων ετών και εξέφρασε την βεβαιότητά του πως και αυτή που ξεκινάει σήμερα θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Οι ξένοι αθλητές

Οι τελικοί κριτές είναι οι ίδιοι οι αθλητές που συμμετέχουν στις διοργανώσεις και η Ιαλυσός πήρε το μετάλλιό της από αυτούς. Ενδεικτικά είναι τα λεγόμενα των παιδιών από τον Καναδά και από το Βέλγιο, που μίλησαν για ιδανικές φυσικές συνθήκες που σπάνια συναντώνται σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έχουν μείνει ήδη ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία που τους παρέχεται σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, ανάμεσα στους αθλητές που μίλησαν ήταν και ένας νεαρός από τον Καναδά που έρχεται στην Ρόδο για πρώτη φορά και ο οποίος ονειρευόταν το ταξίδι στην Ρόδο μετά τα όσα είχε ακούσει από τους συναθλητές του. Τα όσα βρήκε ήταν ακόμα καλύτερα από τις περιγραφές που άκουσε και αν μη τι άλλο, οι δικές του εντυπώσεις είναι η καλύτερη απόδειξη για το τι σημαίνει η διαφήμιση μέσω μίας μεγάλης διοργάνωσης και το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου ακολούθησε μπουφέ που προετοίμασε το ξενοδοχείο Rodos Palace, συνεχίζοντας να επιβεβαιώνει τον όρο «άριστη φιλοξενία».

Η τελική πρόβα

Η αυλαία της μεγάλης διοργάνωση ανοίγει ουσιαστικά σήμερα με την επισημοποίηση της λίστας των συμμετοχών, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα. Η σημερινή μέρα θα είναι αφιερωμένη στην διεξαγωγή δοκιμαστικών κουρσών ώστε και οι αθλητές να γνωρίσουν τον αγωνιστικό στίβο (κυρίως εκείνοι που ήρθαν τις τελευταίες μέρες και δεν πρόλαβαν να προπονηθούν) και το τεχνικό προσωπικό και οι επιτροπές του αγώνα να μπουν στο πνεύμα της διοργάνωσης.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως όσοι θέλουν να ενημερώνονται λεπτό προς λεπτό μέσω εικόνας για τις εξελίξεις του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχουν την δυνατότητα να μπαίνουν στην ιστοσελίδα www.rwa.gr και να παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση όλα όσα θα συμβαίνουν. Την επιμέλεια της παραπάνω καινοτομίας έχει η Cybex με την στήριξη της ΟΤΕΝΕΤ.

Χορηγοί της διοργάνωσης και υποστηρικτές είναι:

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ε.Ο.Τ. , όπως και ο Δήμος Ιαλυσού. Την διοργάνωση στηρίζουν επίσης το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού, η Τ.Ε.Δ.Κ.Δ.και ο ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. Όσο για την τεχνική υποστήριξη, την έχει αναλάβει η «Rhodes Windsurfing Academy».

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο.Τ.Ε. Α.Ε., HYUNDAI, OXBOW, BOLLE, WATER PARK RODOS

Ευχαριστούμε τους:

Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, 95 Α.Δ.Τ.Ε., Σώμα Σαμαρειτών, Ράδιο 1, τα περιοδικά 3 S, Water Sports, Rodos Mirror

Επίσης, τις εταιρίες University Press, Χαλικιάς Α.Ε., Bo Club, Papanikos, Advanced Helicopter Services

Επιστημονικός Τουριστικός Σύμβουλος της R.W.A.: Χρήστος Πετρέας

Ζωντανά στο Internet: www.rwa.gr από την Cybex και την στήριξη της OTENET

Τηλεοπτική παραγωγή: Tonix Pictures

Χορηγοί: Rodos Palace Hotel, Motorola, GA Ferries, Shandy Rock, Rodos Tours, Colorado Entertainment Center, Naftilos, E.N.AK, Extreme Sports Shops

*Φωτογραφίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rwa.gr κάνοντας κλικ στα events και στην συνέχεια στο grand prix του 2004 στο Photo Album, όπως και στο ευρωπαϊκό του 2005, όπου έχουν αρχίσει να μπαίνουν φωτογραφίες.