Rhodes Windsurfing Academy
MAJOR SPONSORS OF RHODES WINDSURFING & KITESURFING ACADEMY

ΟΠΑΠ

HYUNDAI OXBOW

BOLLE Serious Protection
ΟΠΑΠ
Menu

Live Web Cam &
Weather Station
(Under Construction)

About Windsurfing & Kitesurfing Academy

Sports Tourism Greece ®
Since 2004. Tzimas - Petreas

Profiles

Be a member

Events

News

Surfwear Shops

Accommodation & Entertainment

Other Facilities & Sports

Tourism Info About
Rhodes Island

Tourism Info About
Ialisos City

Contact
All Located at:
Ferenikis Str. Trianda
Ialisos City 85101 Rhodes Island, Greece

TEL/FAX:
(+30)2241096380, 95928

GSM:
(+30)6944 428 428

Personal E-mail: achilleas@rwa.gr

Business E-mail:
info@rwa.gr


www.rka.gr


Links




  



  





 

Info about
Southern Aegean Region
(kiklades - Dodekanese) www.dreamislands.gr



www.sportsclubialisos.gr


Sponsors of RWA 2008:



 

 

6.6.2005

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΕΣ


Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αθλητές και διοργανωτές, με αφορμή την επίσημη έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ιστιοσανίδας, κλάσης Formula, το οποίο θα διεξαχθεί μπροστά από το ξενοδοχείο "Forum Beach", με την ευγενική χορηγία των Ο.Τ.Ε. Α.Ε., HYUNDAI, OXBOW, BOLLE, WATER PARK RODOS, υπουργείο Τουρισμού, Ε.Ο.Τ., δήμος Ιαλυσού και την στήριξη των υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού, Τ.Ε.Δ.Κ.Δ., ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. Την τεχνική υποστήριξη έχει αναλάβει η "Rhodes Windsurfing Academy".
Εκατόν τριάντα αθλητές και αθλήτριες θα στηθούν στη γραμμή της εκκίνησης, για να διεκδικήσουν τον ευρωπαϊκό τίτλο, τα χρηματικά έπαθλα των 20.000 ευρώ, αλλά και την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης Formula, το οποίο θα διεξαχθεί στην Μελβούρνη (12-17/12). Πολλοί από αυτούς συγκαταλέγονται στην αφρόκρεμα του αθλήματος, αφού έχουν αρκετές διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Φαβορί εμφανίζεται ο πρωταθλητής κόσμου του 2004, Μίκα Μπουζιάνις (ΗΠΑ), ο πρωταθλητής Ευρώπης, Βόιτεκ Μπζοζόφσκι (Πολωνία), αλλά και οι Στιβ Αλεν (Αυστραλία), Γκονσάο Χόεβελ (Αργεντινή), Ρος Γουίλιαμς (Βρετανία), Χένρι Κάαρ (Εσθονία), οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Μεγάλος συναγωνισμός αναμένεται να υπάρχει και στις γυναίκες, με τα ονόματα των Αλισον Σριβ (Αυστραλία), Λούσι Χόργουντ (Βρετανία), Ζόφια Κλεπάτσκα (Πολωνία) και Χενριέτ Νίλσεν (Νορβηγία) να ξεχωρίζουν. Η μεγάλη άτυχη της διοργάνωσης ήταν η δευτεραθλήτρια κόσμου το 2004, Ντορότα Σταζέφσκα (Πολωνία), αφού ένα ατύχημα στην χθεσινή προπόνηση, δεν της επιτρέπει να πάρει μέρος στους αγώνες.
"Οι συνθήκες του αγώνα είναι τέλειες. Ο στίβος υπέροχος και οι καιρικές συνθήκες απ' ότι περίμενα. Έχω προετοιμαστεί κατάλληλα για τους αγώνες με πολλές ώρες προπόνησης και είμαι αισιόδοξη για μετάλλιο", δήλωσε η πρωταθλήτρια Σκανδιναβίας, Χενριέτ Νίλσεν.
"Είναι από τους καλύτερους στίβους του κόσμου. Ο άνεμος, ο καιρός και το ζεστό νερό της θάλασσας σίγουρα θα συντελέσουν έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ένας πολύ καλός αγώνας με μεγάλο ανταγωνισμό. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος και έτοιμος για διάκριση", υποστήριξε, από την πλευρά του, ο πρωταθλητής Εσθονίας, Χένρι Κάαρ.


-2-

Την πεποίθησή του ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοσανίδας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία εξέφρασε ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος έκανε και την έναρξη των αγώνων. "Αγαπάω την θάλασσα και την Ελλάδα. Βρίσκομαι στην Ιαλυσό για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, που δεν είναι άλλη από τους συναθλητές μου στην ιστιοσανίδα. Αποδέχθηκα με μεγάλη ευχαρίστηση την πρόσκληση και την τιμή που μου έκαναν ο δήμος Ιαλυσού και οι διοργανωτές. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για την διεξαγωγή αγώνων υψηλού επιπέδου. Σε προσωπικό επίπεδο είναι για μένα μια χρονιά που μέσα από τη νέα μου ιδιότητα, του ομοσπονδιακού τεχνικού, μου δίνεται η δυνατότητα να φτιάχνω νέες ομάδες και να δείχνω στους νέους όλα αυτά που έχω διδαχθεί στα χρόνια της δικής μου συμμετοχής. Πιστεύω πολύ στο άθλημα και στη Ρόδο", τόνισε χαρακτηριστικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα.

Να υπενθυμίσουμε πως όσοι θέλουν να ενημερώνονται λεπτό προς λεπτό, μέσω εικόνας, για τις εξελίξεις του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έχουν την δυνατότητα να μπαίνουν στην ιστοσελίδα www.rwa.gr και να παρακολουθούν σε απευθείας μετάδοση όλα όσα θα συμβαίνουν. Την επιμέλεια της παραπάνω καινοτομίας έχει η Cybex με την στήριξη της ΟΤΕΝΕΤ.

" Φωτογραφίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rwa.gr κάνοντας κλικ στα events και στην συνέχεια στο grand prix του 2004, στο Photo Album, όπως και στο ευρωπαϊκό του 2005.


Ευχαριστούμε
Από το γραφείο τύπου της διοργάνωσης