Rhodes Windsurfing Academy

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ WINDSURFING ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ FORMULA

4-12 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΙΑΛΥΣΟΣ-ΡΟΔΟΣ

Η διαδρομή μέχρι να γίνει ένα όνειρο μία απτή πραγματικότητα είναι εξαιρετικά δύσβατη, μα ταυτόχρονα και απλή. Βασική προϋπόθεση είναι καταρχήν να έχει κάποιος την ικανότητα να οραματίζεται και να είναι αποφασισμένος να δουλέψει μεθοδικά για να περάσει με επιτυχία τα εμπόδια που μπορούν από μόνα τους να κρατήσουν το όνειρο… όνειρο. Στην Ιαλυσό έδωσαν το καλύτερο παράδειγμα για την επιβεβαίωση του προλόγου. Δεν έπαψαν ποτέ να δουλεύουν για το δικό τους όνειρο και ως αποτέλεσμα ήρθε η πολύπλευρα πολύτιμη πραγματικότητα της καθιέρωσης της περιοχής και μέσω αυτής ολόκληρης της Ρόδου σε έναν από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους σταθμούς του πανευρωπαϊκού windsurfing, όπως θα επιβεβαιωθεί ξανά από τις 4 έως τις 12 Ιουνίου με την διεξαγωγή στον κόλπο της Ιαλυσού και μπροστά από το ξενοδοχείο «Forum Beach» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της κλάσης «Formula» στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων και μάστερ.

Η Ιαλυσός είναι ήδη απόλυτα έτοιμη και απλά περιμένει να υποδεχθεί περισσότερους από 120 αθλητές κορυφαίου επιπέδου για να δώσει ξανά το στίγμα της όχι μόνο σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, με μία άψογη και εντυπωσιακή διοργάνωση που θα διαφημίσει το νησί και θα προσθέσει άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα στα χέρια όλων εκείνων που πασχίζουν να αναδείξουν το windsurfing σε ένα πρώτης τάξης τουριστικό προϊόν. Δεν είναι τυχαίο πως το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ε.Ο.Τ. διαβλέπουν μέσα στην διοργάνωση την ευκαιρία να ανοίξουν νέοι ορίζοντες και ανέλαβε την χορηγία της, όπως κάνει και ο Δήμος Ιαλυσού, που θα είναι ούτως ή άλλως ο πρώτος αποδέκτης των βραχυπρόθεσμων και κυρίως των μακροπρόθεσμων κερδών. Την διοργάνωση στηρίζουν επίσης το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού, η Τ.Ε.Δ.Κ.Δ.και ο ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. Όσο για την τεχνική υποστήριξη, την έχει αναλάβει η «Rhodes Windsurfing Academy».

Μπορεί η ημερομηνία διεξαγωγής να πλησιάζει, ωστόσο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνεχίζει να κρατάει ανοιχτή την λίστα των συμμετοχών, οπότε είναι πιθανό ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών να ξεπεράσει ακόμα και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Πέρα από το μεγάλο χρηματικό έπαθλο και πέρα από την φήμη που έχει χτίσει η Ιαλυσός με τις πολλές διοργανώσεις του παρελθόντος (ενδεικτικά αναφέρονται το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1992, το παγκόσμιο κύπελλο το 1997, τα πανελλήνια πρωταθλήματα «Funboard» το 1998 και το 1999, τα διεθνή πρωταθλήματα ελεύθερου στιλ και σλάλομ «King of Rhodes» και φυσικά τα ετάπ του Grand Prix της κλάσης Formula το 2002 και το 2004), έχει γίνει γνωστή και για τις φυσικές συνθήκες που δίνουν την ευκαιρία στους αθλητές να αγωνίζονται σε ένα ιδανικό «γήπεδο». Στον κόλπο της Ιαλυσού τα ρεύματα, τα κύματα και ο άνεμος έχουν την ίδια κατεύθυνση, με τα παραπάνω στοιχεία να δημιουργούν ένα καταπληκτικό συνδυασμό με την ίδια την φύση της κλάσης Formula. Η τελευταία γεννήθηκε το 2000 και είναι η νότα της εξέλιξης της τεχνολογίας, που μετατρέπει την συγκεκριμένη κατηγορία σε μία από τις πλέον θεαματικές και περιζήτητες από τους φίλους του αθλήματος. Όλα τα τμήματα είναι από τα ελαφρύτερα υλικά, με ανθρακονήματα. Το μεγαλύτερο μήκος του πανιού φτάνει τα 12,5 τετραγωνικά μέτρα, η ίδια η σανίδα έχει μήκος 2,80 μέτρα και 1 μέτρο πλάτος, ενώ το πτερύγιο φτάνει τα 70 εκατοστά. Το βάρος της σανίδας δεν ξεπερνά τα 8 κιλά, οπότε γίνεται εύκολα κατανοητός ο λόγος που οι αθλητές κινούνται με απόλυτη άνεση, έχοντας την δυνατότητα να ξεκινήσουν ακόμα και με συνθήκες άπνοιας.

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο.Τ.Ε. Α.Ε., HYUNDAI, OXBOW, BOLLE, WATER PARK RODOS

Ευχαριστούμε τους:

Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, 95 Α.Δ.Τ.Ε., Σώμα Σαμαρειτών, Ράδιο 1, τα περιοδικά 3 S, Water Sports, Rodos Mirror

Επίσης, τις εταιρίες University Press, Χαλικιάς Α.Ε., Bo Club, Papanikos, Advanced Helicopter Services

Επιστημονικός Τουριστικός Σύμβουλος της R.W.A.: Χρήστος Πετρέας

Ζωντανά στο Internet: www.rwa.gr από την Cybex και την στήριξη της OTENET

Τηλεοπτική παραγωγή: Tonix Pictures

Χορηγοί: Rodos Palace Hotel, Motorola, GA Ferries, Shandy Rock, Rodos Tours, Colorado Entertainment Center, Naftilos, E.N.AK, Extreme Sports Shops

*Φωτογραφίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rwa.gr κάνοντας κλικ στα events και στην συνέχεια στο grand prix του 2004 στο Photo Album.

*Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:

- Δημήτρης Λουκάκης 6932 920908

- Αχιλλέας Τζίμας 6995 936495