Rhodes Windsurfing Academy
MAJOR SPONSORS OF RHODES WINDSURFING & KITESURFING ACADEMY

ΟΠΑΠ

HYUNDAI OXBOW

BOLLE Serious Protection
ΟΠΑΠ
Menu

Live Web Cam &
Weather Station
(Under Construction)

About Windsurfing & Kitesurfing Academy

Sports Tourism Greece ®
Since 2004. Tzimas - Petreas

Profiles

Be a member

Events

News

Surfwear Shops

Accommodation & Entertainment

Other Facilities & Sports

Tourism Info About
Rhodes Island

Tourism Info About
Ialisos City

Contact
All Located at:
Ferenikis Str. Trianda
Ialisos City 85101 Rhodes Island, Greece

TEL/FAX:
(+30)2241096380, 95928

GSM:
(+30)6944 428 428

Personal E-mail: achilleas@rwa.gr

Business E-mail:
info@rwa.gr


www.rka.gr


Links




  



  





 

Info about
Southern Aegean Region
(kiklades - Dodekanese) www.dreamislands.gr



www.sportsclubialisos.gr


Sponsors of RWA 2008:



 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ WINDSURFING ΚΛΑΣΗΣ FORMULA

ΙΑΛΥΣΟΣ

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η επιτυχία θα είναι η μεγαλύτερη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, οπότε θα έρθει μία ακόμα μεγαλύτερη, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έκρηξης του Windsurfing της κλάσης Formula. Η Ιαλυσός της Ρόδου ήταν και φέτος ένα από τα σημεία αναφοράς παγκοσμίως και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε από τις 4 έως τις 12 Ιουνίου ήταν μακράν η κορυφαία εκδήλωση του αθλήματος τα τελευταία χρόνια τόσο από την άποψη του αριθμού και της ποιότητας των συμμετοχών, όσο και της εξέλιξης και των συνθηκών εντός και εκτός νερού. Οι 113 αθλητές και οι 10 αθλήτριες κορυφής από όλο τον κόσμο που έλαβαν μέρος στους αγώνες ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, αφήνοντας πίσω τους μία υπόσχεση. Να φέρουν στην Ιαλυσό και άλλους για να γνωρίσουν τον-όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος της κλάσης Formula και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Windsurfing (I.W.A.)- νούμερο 1 προορισμό στον κόσμο όχι μόνο για αθλητές αλλά και για τους τουρίστες με απαιτήσεις.

Παρόν και μέλλον

Πέρα από τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα που θεσμοθετεί και πέρα από την φήμη που έχει χτίσει η Ιαλυσός με τις πολλές διοργανώσεις του παρελθόντος (ενδεικτικά αναφέρονται το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1992, το παγκόσμιο κύπελλο το 1997, τα πανελλήνια πρωταθλήματα «Funboard» το 1998 και το 1999, τα διεθνή πρωταθλήματα ελεύθερου στιλ και σλάλομ «King of Rhodes» και φυσικά τα ετάπ του Grand Prix της κλάσης Formula το 2002 και το 2004), έχει γίνει γνωστή και για τις φυσικές συνθήκες που δίνουν την ευκαιρία στους αθλητές να αγωνίζονται σε ένα ιδανικό «στίβο», την θάλασσα του Αιγαίου που μας παρέχεται δωρεάν και το άθλημα δεν χρειάζεται μεγαθήρια και πολυέξοδα προπονητικά κέντρα. Στον κόλπο της Ιαλυσού τα ρεύματα, τα κύματα και ο άνεμος έχουν την ίδια κατεύθυνση, με τα παραπάνω στοιχεία να δημιουργούν ένα καταπληκτικό συνδυασμό με την ίδια την φύση της κλάσης Formula. Η τελευταία γεννήθηκε το 2000 και είναι η νότα της εξέλιξης της τεχνολογίας, που μετατρέπει την συγκεκριμένη κατηγορία σε μία από τις πλέον θεαματικές και περιζήτητες από τους φίλους του αθλήματος. Όλα τα τμήματα είναι από τα ελαφρύτερα υλικά, με ανθρακονήματα. Το μεγαλύτερο μήκος του πανιού φτάνει τα 12,5 τετραγωνικά μέτρα, η ίδια η σανίδα έχει μήκος 2,80 μέτρα και 1 μέτρο πλάτος, ενώ το πτερύγιο φτάνει τα 70 εκατοστά. Το βάρος της σανίδας δεν ξεπερνά τα 8 κιλά, οπότε γίνεται εύκολα κατανοητός ο λόγος που οι αθλητές κινούνται με απόλυτη άνεση, έχοντας την δυνατότητα να ξεκινήσουν ακόμα και με συνθήκες άπνοιας.

Δυνατότητα, η οποία για την Ιαλυσό παραμένει μία αχρείαστη θεωρεία, αφού όπως επιβεβαιώθηκε και στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο άνεμος δεν είναι απλά σύμμαχος, αλλά…μόνιμος κάτοικος της περιοχής. Μόνο η ιστιοδρομία της πρεμιέρας καθυστέρησε για λίγη ώρα, περισσότερο για να μην μοιάζουν όλα τέλεια. Σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της διοργάνωσης η πνοή του ανέμου ήταν διαρκής και η έντασή του η εγγυήτρια μίας συναρπαστικής αγωνιστικής εβδομάδας.

Γαλλικό κλειδί

Ο Γάλλος, Αντουάν Αλμπό, αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης λίγα μέτρα πριν από το… νήμα του τερματισμού, αφήνοντας πίσω του τον κάτοχο του περσινού τίτλου, Πολωνό, Βόιτεκ Μπροζόφσκι, ο οποίος οδηγούσε την κούρσα μέχρι και την 13η ιστιοδρομία. Ο Αλμπό άντεξε περισσότερο στην πίεση και υπέπεσε σε λιγότερα λάθη, στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες, με αποτέλεσμα να πάρει την πρώτη θέση. Ο Γάλλος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με 17,2 βαθμούς ποινής και ο Πολωνός το ασημένιο, με 22,9 β.

Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, Μίκα Μπουζιάνις, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και περιορίστηκε την τρίτη θέση, με 22,9 β., μπροστά από τον Βρετανό Ρος Γουίλιαμς (34,4 β.), ο οποίος, τελικά, πήρε το χάλκινο μετάλλιο, καθώς ο Μπουζιάνις ήταν εκτός συναγωνισμού, αφού είναι Αμερικανός. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ένας ακόμη μη Ευρωπαίος, ο Αυστραλός, Στιβ Άλεν (37,7 β.).

«Έγινε μεγάλη μάχη με τον Βόιτεκ. Είναι σπουδαίος αντίπαλος. Η Ρόδος είναι μία πανέμορφη τοποθεσία, οι συνθήκες του αγώνα οι καλύτερες δυνατές και ευελπιστώ να επιστρέψω και να επαναλάβω το ίδιο επίτευγμα και το 2006», τόνισε ο Αλμπό, όπως και το 2002.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι έμειναν αρκετά πίσω. Καλύτερος Έλληνας αναδείχτηκε ο Γιώργος Φράγκος, ο οποίος κατέλαβε την 70η θέση, με 265 βαθμούς ποινής. Ακολούθησαν οι Βύρωνας Κοκαλάνης (72ος, 268 β.), Βασίλης Σολιδάκης (83ος, 326 β.), Φάνης Πολυχρονόπουλος (87ος, 384 β.), Γιάννης Παπασπύρου (89ος, 400 β.) και Γιάννης Γκαντόλος (112ος, 583 β.).

«Έμεινα ικανοποιημένος από τη θέση που πήρα. Αναδείχθηκα καλύτερος Έλληνας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αυτό για μένα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα πάω ακόμη καλύτερα και να κατακτήσω υψηλότερες θέσεις. Ευελπιστώ όλοι οι αγώνες που θα μετάσχω να είναι τόσο καλά οργανωμένοι, όσο αυτοί της Ιαλυσού», υποστήριξε ο Γιώργος Φράγκος.

Στην κατηγορία γυναικών η Αυστραλέζα, Άλισον Σρίιβ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κέρδισε την πρώτη θέση, έχοντας 12,6 βαθμούς ποινής. Ωστόσο, ο τίτλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης πήγε στη Βρετανίδα, Λούσυ Χόργουντ, η οποία κατετάγη στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ιταλίδα Βερένα Φάουστερ (3η, 28,4 β.) και το χάλκινο η Γαλλίδα Σάρα Έμπερ (4η, 31,4 β.).

«Πίστευα πως θα προσπερνούσα την Άλισον και θα κατακτούσα την πρώτη θέση. Παραδέχομαι ωστόσο πως η Άλισον σε γενικές γραμμές παρουσίασε μία καλύτερη εικόνα. Πάντως είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου», δήλωσε η Χόργουντ.

Στην κατηγορία μάστερ πρώτευσε ο Ιταλός, Μάρκο Μπεγκάλι, ο οποίος συγκέντρωσε 184 βαθμούς ποινής και στους εφήβους ο Γάλλος, Ζουλιέ Κουεντέλ, με 120 β.

Κέντρο του Windsurfing

Την επόμενη χρονιά η Ιαλυσός θα διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας, κλάσης Formula, το οποίο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2006. Άλλωστε όπως παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της κλάσης, Κέρι Γουίλιαμς η περιοχή θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου για τέτοιου είδους αγώνες. Οι άνεμοι πλέουν από 10 έως 30 κόμβους, γεγονός που ωθεί τους ιστιοπλόους να ξεπεράσουν τις δυνατότητές τους. Ενδεικτικά ν’ αναφέρουμε ότι στη φετινή διοργάνωση διεξήχθησαν και οι 15 ιστιοδρομίες που ήταν προγραμματισμένες στην κατηγορία των ανδρών, αλλά και οι 14 των γυναικών, όπως και το 2002 και το 2004.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων εξέφρασε ο τεχνικός διευθυντής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και εκπρόσωπος της κλάσης Formula και I.F.C.A. στην Ελλάδα, Αχιλλέας Τζίμας. «Όλα πήγαν πολύ καλά. Η Ιαλυσός είναι η μοναδική τοποθεσία στον κόσμο όπου ολοκληρώθηκαν και οι 15 προγραμματισμένες ιστιοδρομίες. Είχαμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει γίνει ποτέ και αυτό μας έδωσε δύναμη για να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο τέλειο τον αγώνα. Η ευθύνη μας ήταν πολύ μεγάλη, αλλά παράλληλα αποκτήσαμε πολλές εμπειρίες σαν διοργανωτές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν του χρόνου στην διεξαγωγή του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Έχουμε τις φυσικές συνθήκες. Με απλές κινήσεις μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να έχουμε τουρισμό, αλλά και μπορούμε να μάθουμε τα παιδιά τι είναι ο αθλητισμός», είπε χαρακτηριστικά.

Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται και η έγκριση εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. του χρονοδιαγράμματος αγώνων μέχρι το 2008. Πέρα από το γεγονός ότι το επόμενο καλοκαίρι η Ιαλυσός θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κλάσης Formula (γεγονός εξαιρετικά σημαντικό αν ληφθεί υπόψη το δεδομένο πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναθέτει τους αγώνες κάθε χρόνο και σε χώρα διαφορετικής ηπείρου) το 2007 και με την ευκαιρία των Island Games στην Ρόδο θα ενσωματωθεί και αγώνας του Grand Prix της κλάσης Formula, ενώ το καλοκαίρι του 2008 θα κυλήσει με την διεξαγωγή ενός ακόμα Grand Prix ή μίας ακόμα πιο εντυπωσιακής εκδήλωσης, όπως είναι η «Οδύσσεια Αιγαίου», η οποία απευθύνεται στους κορυφαίους των κορυφαίων της κάθε χώρας, με σημείο εκκίνησης ένα νησί του Βορείου Αιγαίου και τόπο τερματισμού την Ρόδο και τον κόλπο της Ιαλυσού. Σε σχέση με το αίτημα του Αχιλλέα Τζίμα προς την I.W.A. για την ανάληψη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2006, το οποίο και έγινε αποδεκτό, πρέπει να υπογραμμιστεί πως ήταν μία μελετημένη και προγραμματισμένη κίνηση, δεδομένου ότι το 2006 είναι η χρονιά του Αθλητικού Τουρισμού.

Η συνέντευξη Τύπου

Η αυλαία της διοργάνωσης άνοιξε ουσιαστικά με την μεγάλη συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Rodos Palace.

Όπως ειπώθηκε από τον δήμαρχο Ιαλυσού, Στέργο Στάγκα, τον εκπρόσωπο του δήμου Ροδίων και αντιπρόεδρο της ΤΕΔΚΔ, Στέλιο Ρηνιού, τον επιστημονικό τουριστικό σύμβουλο της R.W.A., Χρήστο Πετρέα καθώς και τον εκπρόσωπο της ΟΤΕ Α.Ε. (ένας από τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης), Ηλία Ευθυμίου, πρόκειται για ένα κομμάτι ανεκμετάλλευτο αλλά και ιδιαίτερα δυναμικό, οπότε θα πρέπει να αξιοποιηθεί, όπως συμφώνησε και ο εκπρόσωπος των εταιριών Oxbow, Bolle, Μηνάς Κόκκορης. Ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν οι εκπληκτικές φυσικές συνθήκες. Το τελευταίο δεν είναι δικό τους συμπέρασμα. Είναι η απόλυτη ομολογία τόσο του προέδρου της κλάσης Formula της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Κέρι Γουίλιαμς, όσο και των αθλητών από το εξωτερικό, που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου και επιβεβαίωσαν με την μαρτυρία τους πως η Ιαλυσός συνδυάζει όλα όσα χρειάζονται για να αγωνιστούν, να προπονηθούν και να περάσουν καλά στον ελεύθερο χρόνο τους. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί, πως στην συνέντευξη Τύπου είχαν προσκληθεί ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ωστόσο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί, όπως και οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ. Η συμπαράστασή τους, όμως, είναι δεδομένη και υπερπολύτιμη για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το παρόν, έστω και μέσω επιστολής, έδωσε η Hyundai, η οποία επανέλαβε την πάγια απόφασή της να στηρίζει τις διοργανώσεις των δυναμικών αθλημάτων που έχουν καλή οργάνωση και που στηρίζονται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ πολύτιμη συμβολή είχε και ο κ. Στάθης Βασιλάκης με το Waterpark.

Μετά την συνέντευξη Τύπου ακολούθησε δείπνο στην πισίνα του ίδιου ξενοδοχείο και το βράδυ έκλεισε με ένα ωραίο pool party στον ίδιο χώρο.

Κέρδος η προβολή

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα της διοργάνωσης ήταν η προβολή της και κατ’ επέκταση και ολόκληρης της Ρόδου, της Δωδεκανήσου αλλά και όλου του Αιγαίου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ο στόχος επετεύχθη και μάλιστα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά. Το link του ΟΤΕ και οι άλλες υπηρεσίες του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας εξασφάλισαν συνεχή ροή εικόνας την οποία πήραν όλα τα media από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η οποία ταξίδεψε σε περισσότερα από 250 διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ η εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών Tonix Pictures δημιούργησε ένα δωδεκάλεπτο ντοκιμαντέρ με εικόνες από την Ιαλυσό, την παλιά και την νέα πόλη της Ρόδου, το Φαληράκι, τις Πεταλούδες, την Λίνδο, την Κάμειρο,το Πρασονήσι και όλες τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού που παρουσιάζουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Όσο για την εγχώρια προβολή, η ενημέρωση για την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Formula ήταν συνεχής μέσα από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, ενώ υπάρχει και συνέχεια, αφού η κάμερα της εκπομπής της ΕΤ 1 «Μένουμε Ελλάδα» θα βρίσκεται εγκατεστημένη στην παραλία της Ιαλυσού μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου με εικόνα από βιντεόφωνο και επικοινωνία από κινητό τηλέφωνο Motorola.

Η ποιότητα της τηλεοπτικής εικόνας ήταν μοναδική, αφού πολλά από τα πλάνα τραβήχτηκαν από το ελικόπτερο το οποίο κάλυπτε τους αγώνες και παρείχε τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας.

Επειδή, όμως, η ίδια η κλάση Formula αποτελεί την εξέλιξη της τεχνολογίας, από την μάχη της ενημέρωσης δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το διαδίκτυο. Η καινοτομία που εφάρμοσε πριν από δύο χρόνια η Rhodes Windsurfing Academy αποτέλεσε φέτος ένα από τα μεγάλα της όπλα. Με την τεχνογνωσία και της εμπειρία της Cybex και την στήριξη της ΟΤΕΝΕΤ μετέδωσε ζωντανά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσα από την διεύθυνση www.rwa.gr και… βαρέθηκε να μετράει επισκέπτες από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Μετάλλιο και στην φιλοξενία

Για να κερδίσει όσα κέρδισε σε αναγνώριση, η Ιαλυσός έπρεπε να δώσει το πιο απλό. Ένα ειλικρινές και ζεστό χαμόγελο, το οποίο μεταφράστηκε στην παροχή των ιδανικών συνθηκών διαμονής των επισκεπτών της. Φυσικά, η μετακίνηση των αθλητών, των παραγόντων και των επισκεπτών γίνεται εύκολα από ολόκληρη την Ευρώπη χάρη στις δυνατότητες του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ρόδου. Όμως οι μετακινήσεις και οι μεταφορές που χρειάστηκαν να γίνουν από τον Πειραιά προς την Ρόδο, διεκπεραιώθηκαν χάρη στην ευγενική χορηγία και βοήθεια της G.A. Ferries, η οποία ενώνει καθημερινά όλα τα νησιά μας. Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος διοργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, στις οποίες συμμετείχαν με την συνεισφορά τους πολλές τοπικές επιχειρήσεις, όπως το Bo Club, το οποίο διοργάνωσε πάρτι για τους αθλητές. Οι τελετές έναρξης και λήξης καθώς και η απονομή των βραβείων έγιναν στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Forum Beach και ακολούθησε δείπνο και γιορτή για όλους τους παραβρισκομένους. Η βραδιά έκλεισε στο Colorado Entertainment Center, που έδωσε το μαγικό φινάλε, όπως μόνο αυτό ξέρει.

Ακόμα και σε καθημερινή βάση το Beach Bar Naftilos αποτελούσε τόπο συγκέντρωσης και…δροσιάς με Sandy Rock, αφού προβαλλόταν οι εικόνες από την αγωνιστική δράση της κάθε μέρας. Κατά την διάρκεια των αγώνων μουσικοί παραγωγοί του «Ράδιο 1» μεριμνούσαν για την ψυχαγωγία αθλητών και επισκεπτών, οι εκδηλώσεις στην παραλία της Ιαλυσού περιελάμβαναν ακόμα και επίδειξη ναυαγοσωστικής από την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, ενώ πριν ριχτούν στην μάχη του αλμυρού νερού, οι αθλητές και οι αθλήτριες το διασκέδασαν στο γλυκό του Waterpark, ένα από τα μεγαλύτερα υδάτινα πάρκα της Ευρώπης.

Καθοριστική στην επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η συμβολή του Δήμου Ιαλυσού, οι άνθρωποι του οποίου φρόντισαν για τις τεχνικές λεπτομέρειες και για την απόλυτη εξυπηρέτηση αθλητών και επισκεπτών σε όλους τους τομείς, όπως και για την μεταφορά τους, ενώ για την επιμέλεια της τουριστικής υποστήριξης φρόντισε το πρακτορείο Rodos Tours.

Ο τεράστιος ρόλος των διοργανώσεων του Windsurfing στον τομέα του αθλητικού τουρισμού αναμένεται να τονιστεί ξανά με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας του τουριστικού συμβούλου της R.W.A., Χρήστου Πετρέα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά στους συμμετέχοντες αθλητές, αθλήτριες και παράγοντες, όπως και επισκέπτες, μοιράστηκε ερωτηματολόγιο μέσα από το οποίο καλούνται να απαντήσουν για όλα όσα αφορούν τον επισκέπτη όχι μόνο της Ρόδου, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου, με στόχο να χαραχθεί μέσα από την καταγραφή των εντυπώσεων και των παρατηρήσεων η πολιτική των επόμενων ετών για την ανάπτυξη του Αθλητικού Θαλάσσιου Ποιοτικού Τουρισμού, (όπως το Windsurf –Διακοπές), που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας. Το Windsurfing, όμως, το έχει αποδείξει εδώ και 25 χρόνια και είναι πόλος έλξης τουρισμού για πολλά από τα νησιά της Δωδεκανήσου, των Κυκλάδων και ολόκληρου του Αιγαίου.

Τέλος, ξεχωριστή μνεία θα πρέπει να γίνει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, το οποίο εξέδωσε την άδεια για να διεξαχθεί ο αγώνας και συμμετείχε με σκάφη του για την ασφαλή πραγματοποίησή του, στην 95 ΑΔΤΕ, η οποία διέθεσε ασθενοφόρο και γιατρούς της, αλλά και στο Σώμα Σαμαρειτών, οι οποίοι ήταν πανταχού παρόντες έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Χορηγοί της διοργάνωσης και υποστηρικτές ήταν οι:

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ε.Ο.Τ. , όπως ο Δήμος Ιαλυσού και ο ΔΟΑΝ Ιαλυσού. Την διοργάνωση στηρίζουν επίσης το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού, η Τ.Ε.Δ.Κ.Δ.και ο ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. Όσο για την τεχνική υποστήριξη, την έχει αναλάβει η «Rhodes Windsurfing Academy».

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο.Τ.Ε. Α.Ε., HYUNDAI, OXBOW, BOLLE, WATER PARK RODOS

Ευχαριστούμε τους:

  • Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, 95 Α.Δ.Τ.Ε., Σώμα Σαμαρειτών, Ράδιο 1, τα περιοδικά 3 S, Water Sports, Rodos Mirror
  • Επίσης, τις εταιρίες University Press, Χαλικιάς Α.Ε., Bo Club, Papanikos, Advanced Helicopter Services
  • Επιστημονικός Τουριστικός Σύμβουλος της R.W.A.: Χρήστος Πετρέας
  • Ζωντανά στο Internet: www.rwa.gr από την Cybex και την στήριξη της OTENET
  • Τηλεοπτική παραγωγή: Tonix Pictures
  • Χορηγοί: Rodos Palace Hotel, Motorola, GA Ferries, Shandy Rock, Rodos Tours, Colorado Entertainment Center, Naftilos, E.N.AK, Extreme Sports Shops