Rhodes Windsurfing Academy
MAJOR SPONSORS OF RHODES WINDSURFING & KITESURFING ACADEMY

ΟΠΑΠ

HYUNDAI OXBOW

BOLLE Serious Protection
ΟΠΑΠ
Menu

Live Web Cam &
Weather Station
(Under Construction)

About Windsurfing & Kitesurfing Academy

Sports Tourism Greece ®
Since 2004. Tzimas - Petreas

Profiles

Be a member

Events

News

Surfwear Shops

Accommodation & Entertainment

Other Facilities & Sports

Tourism Info About
Rhodes Island

Tourism Info About
Ialisos City

Contact
All Located at:
Ferenikis Str. Trianda
Ialisos City 85101 Rhodes Island, Greece

TEL/FAX:
(+30)2241096380, 95928

GSM:
(+30)6944 428 428

Personal E-mail: achilleas@rwa.gr

Business E-mail:
info@rwa.gr


www.rka.gr


Links




  



  





 

Info about
Southern Aegean Region
(kiklades - Dodekanese) www.dreamislands.gr



www.sportsclubialisos.gr


Sponsors of RWA 2008:



Ρόδος 30 Μαΐου 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΑΝΙΑ Η ΡΟΔΟΣ

H Ρόδος είναι έτοιμη να δεχθεί τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στην ιστιοσανίδα, αφού θα φιλοξενήσει, από τις 4 έως τις 12 Ιουνίου, μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στο άθλημα, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλάσης "Formula", στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων και μάστερ.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον κόλπο της Ιαλυσού, μπροστά από το ξενοδοχείο "Forum Beach", με την ευγενική χορηγία των Ο.Τ.Ε. Α.Ε., HYUNDAI, OXBOW, BOLLE, WATER PARK RODOS, υπουργείο Τουρισμού, Ε.Ο.Τ., δήμος Ιαλυσού και την στήριξη των υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού, Τ.Ε.Δ.Κ.Δ., ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. Την τεχνική υποστήριξη έχει αναλάβει η "Rhodes Windsurfing Academy".

Οι λίστα των συμμετοχών δεν έχει κλείσει ακόμη (αναμένεται να ξεπεράσουν τις 120), ωστόσο ηχηρά ονόματα του αθλήματος έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να πάρουν μέρος στους αγώνες και να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο, αλλά και τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα. Άλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά πως ο κόλπος της Ιαλυσού, στον οποίο τα ρεύματα, τα κύματα και ο αέρας έχουν την ίδια διεύθυνση, αλλά και το μελτέμι του Αιγαίου, θα δημιουργήσουν τις ιδανικότερες συνθήκες για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στην Ρόδο βρίσκονται ήδη οι πρώτες αποστολές, με τις Εθνικές ομάδες της Πολωνίας και της Δανίας να ανοίγουν τον χορό, ενώ σήμερα αναμένεται και η Αυστραλέζα παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2004 K. Άλισον, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα της λίστας των συμμετοχών.
Ένας από τους βασικούς λόγους που στην περιοχή της Ιαλυσού καθιερώθηκαν οι μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του γουινσέρφινγκ είναι η προβολή που παίρνει ο τόπος, ενώ παράλληλα λειτουργεί ανταποδοτικά στον τομέα του τουρισμού. Αυτό αποδείχθηκε με τις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών. Οι άνθρωποι της Ρόδου, άλλωστε, έχουν αναδείξει τον τομέα της προβολής της διοργάνωσης σε μία από τις βασικές τους προτεραιότητες, με στόχο να εξασφαλιστεί η παρουσία της εικόνας του νησιού, του Αιγαίου, της Ελλάδας, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα διεθνή ΜΜΕ.

Το "σμαραγδένιο νησί", εξάλλου, έχει δώσει πολλές φορές εξετάσεις στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Αναφορικά με το γουινσέρφινγκ η Ρόδος έχει αρκετά μεγάλη προϊστορία. Το 1992 πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα (I.F.C.A.), το 1997 το Παγκόσμιο κύπελλο (P.W.A.), το 1998 και 1999 το πανελλήνιο πρωτάθλημα "Funboard", αλλά και τα διεθνή πρωταθλήματα ελεύθερου στυλ και σλάλομ "King of Rhodes", ενώ το 2002 πραγματοποιήθηκε μία ετάπ του γκραν πρι της κλάσης Formula.

Η κλάση Formula, γεννήθηκε το 2000 και ουσιαστικά αποτελεί την εξέλιξη της τεχνολογίας στο άθλημα αυτό. Είναι η επόμενη προτεινόμενη Ολυμπιακή κατηγορία για την Κίνα το 2008. Πρόκειται για μια πολύ ελαφριά σανίδα (8 κιλά περίπου), που υπόσχεται μοναδικό θέαμα. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αθλητές μπορούν να κινηθούν πιο άνετα, αλλά και να ξεκινήσουν ακόμη και με άπνοια. Τα πανιά, τα άλμπουρα και η μάτσα είναι από ελαφρότερα υλικά, με ανθρακονήματα. Το μεγαλύτερο μήκος του πανιού φθάνει τα 12,5 τετραγωνικά μέτρα, ενώ όσον αφορά τις διαστάσεις της σανίδας είναι 2,80 μ. μήκος , 1μ. πλάτος και 70 εκατοστά πτερύγιο.
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα μεταδίδεται απ' ευθείας από το διαδύκτιο, στη διεύθυνση www.rwa.gr, από την Cybex και με την υποστήριξη της ΟΤΕΝΕΤ, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως καθιερώθηκε στις διοργανώσεις του 2002 και του 2004. Ηδη στον… αέρα βρίσκεται η εικόνα της παραλίας και του στίβου των αγώνων, καθώς και οι ενδείξεις του μετεωρολογικού σταθμού.

" Φωτογραφίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rwa.gr κάνοντας κλικ στα events και στην συνέχεια στο grand prix του 2004, στο Photo Album, όπως και στο ευρωπαϊκό του 2005.
" Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με θέματα Τύπου, αλλά και για την μετακίνησή σας στη Ρόδο, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δημήτρη Λουκάκη 6932 920908 και τον Αχιλλέα Τζίμα 6995 936495.


Ευχαριστούμε
Από το γραφείο τύπου της διοργάνωσης