Rhodes Windsurfing Academy
MAJOR SPONSORS OF RHODES WINDSURFING & KITESURFING ACADEMY

ΟΠΑΠ

HYUNDAI OXBOW

BOLLE Serious Protection
ΟΠΑΠ
Menu

Live Web Cam &
Weather Station
(Under Construction)

About Windsurfing & Kitesurfing Academy

Sports Tourism Greece ®
Since 2004. Tzimas - Petreas

Profiles

Be a member

Events

News

Surfwear Shops

Accommodation & Entertainment

Other Facilities & Sports

Tourism Info About
Rhodes Island

Tourism Info About
Ialisos City

Contact
All Located at:
Ferenikis Str. Trianda
Ialisos City 85101 Rhodes Island, Greece

TEL/FAX:
(+30)2241096380, 95928

GSM:
(+30)6944 428 428

Personal E-mail: achilleas@rwa.gr

Business E-mail:
info@rwa.gr


www.rka.gr


Links




  



  





 

Info about
Southern Aegean Region
(kiklades - Dodekanese) www.dreamislands.gr



www.sportsclubialisos.gr


Sponsors of RWA 2008:



Ρόδος 31 Μαΐου 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΛΥΣΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ιστιοσανίδας, κλάσης "Formula", στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων, μάστερ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην παραλία της Ιαλυσού, από τις 4 έως τις 12 Ιουνίου, μπροστά από το ξενοδοχείο "Forum Beach", με την ευγενική χορηγία των Ο.Τ.Ε. Α.Ε., HYUNDAI, OXBOW, BOLLE, WATER PARK RODOS, υπουργείο Τουρισμού, Ε.Ο.Τ., δήμος Ιαλυσού και την στήριξη των υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού, Τ.Ε.Δ.Κ.Δ., ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. Την τεχνική υποστήριξη έχει αναλάβει η "Rhodes Windsurfing Academy".
Στο "σμαραγδένιο νησί" επικρατεί έντονη κινητικότητα, καθώς η ημέρα της εκκίνησης πλησιάζει και πρέπει να έχει διευθετηθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια. Αύριο (Τετάρτη), θ' αρχίσει να φτάνει στο νησί ο κυριότερος όγκος των αθλητών και των αθλητριών που θα λάβουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αναμένονται οι εθνικές ομάδες της Βρετανίας, του Καναδά και της Βραζιλίας.
Οι διοργανωτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε αγώνες τέτοιου επιπέδου δεν επιτρέπονται προχειρότητες και δεν φέρονται διατεθειμένοι να χαλάσουν την αρκετά καλή εικόνα που υπάρχει στην παγκόσμια ομοσπονδία. Εξάλλου, το επόμενο καλοκαίρι η Ιαλυσός θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης Formula, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό αν ληφθεί υπόψη το δεδομένο πως η παγκόσμια ομοσπονδία αναθέτει τους αγώνες κάθε χρόνο και σε χώρα διαφορετικής ηπείρου.
"Σαν μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας έβαλα και εγκρίθηκε το αίτημα για διοργάνωση αγώνων στο Αιγαίο μέχρι το 2008, ώστε να υπάρχει προδιαφήμιση και να προγραμματίζουν οι τουρίστες να παρακολουθούν τις διοργανώσεις. Απώτερος σκοπός μας είναι η διεξαγωγή της Οδύσσειας του Αιγαίου το 2008. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Έχουμε κάνει με επιτυχία τέτοιου είδους αγώνες. Η "Rhodes Windsurfing Academy", σε συνεργασία με το δήμο Ιαλυσού έχει στήσει την υποδομή όχι μόνο για την ανάπτυξη της ακαδημίας των μικρών παιδιών, αλλά και για μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις. Οι αθλητές είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες που επικρατούν και όπως μου λένε χαίρονται ν' αγωνίζονται στον συγκεκριμένο στίβο, ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους του κόσμου", υποστήριξε ο τεχνικός διευθυντής, Αχιλλέας Τζίμας.
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα μεταδίδεται απ' ευθείας από το διαδύκτιο, στη διεύθυνση www.rwa.gr, από την Cybex και με την υποστήριξη της ΟΤΕΝΕΤ, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως καθιερώθηκε στις διοργανώσεις του 2002 και του 2004. Ηδη στον… αέρα βρίσκεται η εικόνα της παραλίας και του στίβου των αγώνων, καθώς και οι ενδείξεις του μετεωρολογικού σταθμού.

" Φωτογραφίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rwa.gr κάνοντας κλικ στα events και στην συνέχεια στο grand prix του 2004, στο Photo Album, όπως και στο ευρωπαϊκό του 2005.
" Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με θέματα Τύπου, αλλά και για την μετακίνησή σας στη Ρόδο, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δημήτρη Λουκάκη 6932 920908 και τον Αχιλλέα Τζίμα 6995 936495.


Ευχαριστούμε
Από το γραφείο τύπου της διοργάνωσης