Rhodes Windsurfing Academy
MAJOR SPONSORS OF RHODES WINDSURFING & KITESURFING ACADEMY

ΟΠΑΠ

HYUNDAI OXBOW

BOLLE Serious Protection
ΟΠΑΠ
Menu

Live Web Cam &
Weather Station
(Under Construction)

About Windsurfing & Kitesurfing Academy

Sports Tourism Greece ®
Since 2004. Tzimas - Petreas

Profiles

Be a member

Events

News

Surfwear Shops

Accommodation & Entertainment

Other Facilities & Sports

Tourism Info About
Rhodes Island

Tourism Info About
Ialisos City

Contact
All Located at:
Ferenikis Str. Trianda
Ialisos City 85101 Rhodes Island, Greece

TEL/FAX:
(+30)2241096380, 95928

GSM:
(+30)6944 428 428

Personal E-mail: achilleas@rwa.gr

Business E-mail:
info@rwa.gr


www.rka.gr


Links




  



  





 

Info about
Southern Aegean Region
(kiklades - Dodekanese) www.dreamislands.gr



www.sportsclubialisos.gr


Sponsors of RWA 2008:



 

Ρόδος 1 Ιουνίου 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΑΛΥΣΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοσανίδας, κλάσης "Formula", τραβάει σαν μαγνήτης τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος. Καθημερινά φθάνουν στο νησί οι αποστολές των εθνικών ομάδων, οι οποίες θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση και φέρνουν όλα τους τ' αστέρια.
Η λίστα των συμμετοχών περιλαμβάνει κορυφαίους αθλητές, όπως είναι ο πρωταθλητής κόσμου Μίκα Μπουζιάνις (ΗΠΑ), ο πρωταθλητής Ευρώπης, Βόιτεκ Μπζοζόφσκι (Πολωνία) και οι πολλά υποσχόμενοι Στιβ Αλεν (Αυστραλία), Α. Γκονζάο (Αργεντινή). Το ίδιο ισχύει και για τις γυναικείες συμμετοχές, στις οποίες ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ντορότα Σταζέφσκα (Πολωνία) και Αλισον Σριβ (Αυστραλία).
Μέχρι στιγμής έχουν φθάσει στο νησί οι εθνικές ομάδες της Βρετανίας, Πολωνίας, Δανίας, Καναδά, Βραζιλίας, ενώ αύριο (Πέμπτη) αναμένονται οι ομάδες της Τσεχίας, Αργεντινής, Πορτογαλίας, Νορβηγίας. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γουινσέρφινγκ έχει τεράστια σημασία για τους ίδιους τους συμμετέχοντες, αφού εκτός από τα χρηματικά έπαθλα των 20.000 ευρώ, αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην παραλία της Ιαλυσού, από τις 4 έως τις 12 Ιουνίου, μπροστά από το ξενοδοχείο "Forum Beach", με την ευγενική χορηγία των Ο.Τ.Ε. Α.Ε., HYUNDAI, OXBOW, BOLLE, WATER PARK RODOS, υπουργείο Τουρισμού, Ε.Ο.Τ., δήμος Ιαλυσού και την στήριξη των υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού, Τ.Ε.Δ.Κ.Δ., ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. Την τεχνική υποστήριξη έχει αναλάβει η "Rhodes Windsurfing Academy".
Οργανωτικά όλα βαίνουν καλώς. Οι διοργανωτές βρίσκονται σ' επιφυλακή αφού θέλουν να έχει διευθετηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια πριν την έναρξη του αγώνα. Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί είναι οι δηλώσεις του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας γουινσέρφινγκ, κλάσης Formula, Κέρι Γουίλιαμς, ο έδωσε τα συγχαρητήριά τους στους ιθύνοντες του αγώνα, τόσο για την επιτυχία τους να καταρτίσουν μία πλήρη και από πλευράς δυναμικότητας πανίσχυρη λίστα συμμετοχών, όσο και για τον αριθμό των χορηγών που στηρίζουν την διοργάνωση.
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα μεταδίδεται απ' ευθείας από το διαδύκτιο, στη διεύθυνση www.rwa.gr, από την Cybex και με την υποστήριξη της ΟΤΕΝΕΤ, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως καθιερώθηκε στις διοργανώσεις του 2002 και του 2004. Ηδη στον… αέρα βρίσκεται η εικόνα της παραλίας και του στίβου των αγώνων, καθώς και οι ενδείξεις του μετεωρολογικού σταθμού.
" Φωτογραφίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rwa.gr κάνοντας κλικ στα events και στην συνέχεια στο grand prix του 2004, στο Photo Album, όπως και στο ευρωπαϊκό του 2005.
" Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με θέματα Τύπου, αλλά και για την μετακίνησή σας στη Ρόδο, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δημήτρη Λουκάκη 6932 920908 και τον Αχιλλέα Τζίμα 6995 936495.

Το γραφείο τύπου